Om oss

Infosoc Rättsdata har sitt kontor beläget i centrala Jönköping. Det goda geografiska läget och infrastrukturen möjliggör för nära och goda kundkontakter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt började med en kortlåda

Det är över 30 år sedan Jönköpingsbon Bo Hjort registrerade Infosoc Rättsdata. På 1980-talet började han att samla på sig rättsfall i en kortlåda på sitt skrivbord. Lådan innehöll förarbeten och en kort beskrivning av rättsfallet. Som lektor hade Bo Hjort ett behov av strukturerad juridisk samling och behövde ta fram olika rättsfall samt förklara skillnader i sociallagstiftningen för sina studenter. Han kom in som lektor i ett skede då den gamla sociallagstiftningen ändrades och 1982 ersattes med socialtjänstlagen. I tjänsten på Socialkonsulenterna hade han en rådgivande roll, då med kommuner som målgrupp.

 

Efter att en programmerare hjälpt till att digitalisera rättsdatabasen registrerades Info Rättsdata AB som ett aktiebolag 1989. Först fick kunderna ta del av databasen via disketter, sedan blev det cd-skivor och idag handlar det istället om att logga in med användaruppgifter via en webbsida. Idag är Infosoc en av landets ledande leverantörer av webbaserade juridiska rättsdatabaser och har 19 olika databaser i sitt utbud. Infosoc tillhandahåller en användarvänlig juridisk tjänst som ger användarna stöd i sin yrkesutövning i syfte att kunna fatta rättssäkra beslut. Med mer än 30 år i branschen har vi erfarenhet och genomarbetade rutiner för effektivitet, kvalitet och hur man skapar nöjda kunder.